Kaj obleči za fotografiranje

Kaj obleči za družinsko fotografiranje?

9. junij 2017OBLAČILA ZA FOTOGRAFIRANJE

Se sprašujete katere barvne kombinacije so najbolj primerne za družinsko fotografiranje? Kaj obleči, da boste na fotografijah zgledali kar se da odlično? Upam, da vam lahko s spodnjimi nasveti pomagam pri pravilni izbiri.

Letni čas in s tem tudi okolica zelo vplivata na izbiro barv oblačil. Na primer, če se bo družina fotografirala na lokaciji, kjer je veliko zelenja, so vedno priporočljive svetle, pastelne barve, ki naredijo lep kontrast med osebami in okolico. Veliko bolj pravljični učinek bomo dosegli s svetlimi toni, kot npr. s črnino.

Verjetno ne želite, da bi vaša oblačila prevzela vso pozornost na sliki in vas zasenčila? Da bi se izognili temu, nikar ne oblecite živih, kričečih barv, temveč raje izberite nežne, pastelne barve, ki podo poudarile vas.

Primeri dobre kombinacije oblačil

Zaželjena so enobarvna oblačila, vendar tudi vzorci v določenih merah pridejo lepo do izraza. Pazite, da nima več družinskih članov vzorcev, temveč jih omejite le na enega. Izogibajte se logotipom na majicah, velikim napisom in grafikam na oblačilih, saj ti usmerjajo pozornost stran od oseb. Če planirate obisk pri frizerju posebej za fotografiranje, naredite to teden prej za kar se da naraven videz. Kombinacija barv je ključna - družina naj nima v celoti enakih barv (npr. vsi bele srajice ali vsi kaki hlače...), temveč naj se raje naredi smiselna kombinacija pastelnih barv. Razne obleke za punčke in dame pridejo zelo lepo do izraza, sploh če želimo ujeti gibanje krila v vetru.

Ne pozabite, izberite predvsem taka oblačila, da se boste v njih udobno počutili. Če vam obleka nikakor ni pisana na kožo, preprosto oblecite hlače. Če ne prenesete bele srajce, oblecite kakšno drugo svetlo barvo majice. Pri izbiri oblačil vam lahko pomagam tudi jaz in sicer pred terminom fotografiranja. Če imate kakšne posebne želje, me prosim kontaktirajte.