Fotografiranje družine na Otočcu

Družinsko fotografiranje na Otočcu, Novo mesto

30. junij 2017OTOČEC, NOVO MESTO

Z mlado družinico Dolenc smo se v zgodnjih jutranjih urah dobili pri gradu Otočec za termin eno-urnega fotografiranja družine. Spoznala sem eno-mesečno punčko Zojo, ki je bila zelo pridna ves čas fotografiranja in večinoma spala. Pri fotografiranju dojenčkov nikoli ne veš kaj pričakovati in v tem primeru sem imela zelo mirno in lepo uro fotografiranja.

fotografiranje novorojenčkov

Otočec je odlična lokacija, na kateri je veliko raznovrstnosti motivov - grad, reka Krka, labodi, urejeni travniki in park, ... Fotografiranje smo začeli s fotografiranjem Zoje v parku. S seboj sem prinesla rekvizite za fotografiranje novorojenčkov (blazini, dekice, naglavni okraski), vendar pa se je izkazalo da so tele rožice, ki so bile kupljene dan prej, bile malce prevelike za novorojenčka. Tako da je bila potrebna improvizacija in malce Photoshopa zaradi moje napake. Sedaj imam na zalogi več rekvizitov za najmlajše, tudi za majcene novorojenčke. Nekaj rekvizitov si lahko ogledate na tej povezavi.

družinsko fotografiranje na otočcu

Nadaljevali smo s sprehodom po parku, srečali račke in labode, naredili nekaj stoječih portretov, nato pa poiskali klop za sedeče portrete. Fotografiranje z novorojenčkom je namreč veliko lažje v sedečem položaju.

fotografiranje novorojenčka

Zgornja fotografija je ena meni najljubših. Zoja v varnem naročju svojih staršev, tako ljubka in nedolžna. Naredili smo kar precej različnih portretov, različnih poz in obdelali kar nekaj lokacij po parku.

fotografiranje na otočcu

Zoja se je ravno proti koncu fotografiranja predramila in lahko sem posnela tudi par zadnjih fotografij, kjer ima oči odprte. Spodnja fotografija je ena izmed zadnjih in je nastala v vozičku, ravno ko smo se poslavljali.

fotografiranje družine na otočcu

Otočec iskreno priporočam za vse, ki iščete lep kotiček narave na Dolenjski in upam, da se naše poti z družino Dolenc še kdaj prekrižajo, morda tudi na kakšni drugi lokaciji za fotografiranje družinice.

lokacija za fotografiranje - otočec